in

Novak se izvinio navijačima, Rubljov počastvovan što je igrao protiv najboljeg svih vremena

Novak je svim prisutnima poželeo srećan Uskrs i rekao da mu je žao što se meč završio kako se završio.

“Žao mi je što ste doprineli da dođem do finala i do prilike da osvojim trofej. Izvinjavam se svima koji su danas došli što niste videli veću borbu u trećem setu. Nažalost, to je individualni sport. Ako nešto otkaže u motoru, teško da motor može da ide, pogotovo na ovom nivou”, rekao je Novak posle finala.

Novak je čestitao protivniku na osvojenoj tituli i poželeo mu da i sledeće godine dođe u Beograd.

“Želeo bih da čestitam Andreju, ti si veliki šampion i dobar momak. Srbija te voli. Dođi ponovo da braniš titulu.”

Novak je pozdravio brojne prijatelje i rodbinu koja ga je pratila sa tribina ove sedmice.

“Predivan i jedinstven osećaj je igrati pred vama. Bila je burna nedelja za mene. Imao sam razne uloge, bilo je izazovno boriti se sa svime time. Ali, u isto vreme i veliko zadovoljstvo. Veoma su retke prilike da igram u svojoj zemlji, u svom gradu i srce mi je ispunjeno najlepšim emocijama”, završio je Đoković.

Šampion Srbija opena Andrej Rubljov takođe je čestitao Uskrs i to na srpskom jeziku i na početku se obratio Novaku.

“Ne znam šta da kažem najboljem igraču u istoriji. Voleo bih da jednog dana dostigne tvoje uspehe. Velika je čast igrati protiv tebe i deliti teren sa tobom. Nadam se da ćemo imati mnogo bitaka u godinama koje dolaze”, rekao je Rubljov i zahvalio se organizatorima na odlično organizovanom turniru.

“Zaista sam uživao ovde. Osvojiti titulu ovde je zaista posebno. Nadam se da ćemo se videti i sledeće godine”, rekao je na kraju pobednik Srbija opena 2022. godine Andrej Rubljov.