in

Novak prekinuo trening, našalio se s trenerom sledećeg rivala

Prvi nosilac na Vimbldonu odradio je jedan nešto opušteniji trening na slobodan dan pred okršaj u osmini finala. Bilo je nekoliko situacija koje su nekima izmamile osmeh, barem je 50 ljudi bilo žao što u tom trenutku ne pričaju srpski.

Grafika: Slađana Đermanović

Novak Đoković je odradio trening ove subote, a sa druge strane mu se našao potencijalni rival u polufinalu turnira na travi Davida Gofan.

Belgijanac i Srbin su razmenjivali udarce, imali nekoliko odličnih razmena, vežbali servise. Kako je vreme prolazilo tako je i srpski as bio sve opušteniji, pa se u jednom trenutku i atraktivno bacio za jednom loptom.

Trajao je taj trening koji su budnim okom pratili Marko Paniki, kondicioni trener Đokovića, fizioterapuet Ulises Badio, ali i trener Goran Ivanišević.

Uz njih trojicu bio je tu i legendarni Nenad Zimonjić, svojevremeno i prvi igrač u dublu na ATP listi i igrač čiji se potezi na Vimbldonu redovno nalaze kao deo najboljih poteza sa turnira.

Na kraju treninga je i Zimonjić uzeo reket u ruke, a dok mu je Novak vikao šta planira da uradi i šta očekuje od njega, srpski teniser koji se nikada nije zvanično povukao uspevao je da vrati jednom, drugi put, treći… Uživali su i sve češće su počeli da razgovaraju, a onda je u jednom trenutku Đoković zastao.

Video je da prolazi Tim van Rajthoven, njegov protivnik u osmini finala, i njegov trener Igor Sajsling. Poručio je kao iz topa uz ogroman osmeh “Ne smemo više da pričamo na srpskom čuće nas ovaj Igor Sajsling”. Naravno, ko je razumeo srpski odmah se nasmejao i okrenuo, a Igor, čija je majka Srpkinja, samo je poručio “Razumem, razumem” uz smeh i nastavio dalje.

Sve ovo pokazuje da Đoković u sjajnom raspoloženju čeka nedelju i igranje po prvi put u toj središnjoj nedelji. Do sada se na Vimbldonu nikada nije igralo tog dana, ali je i ta tradicija promenjena.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak Đoković lako preko Kokinakisa do trećeg kola Vimbldona

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram