in

Novak može da ima najviše slemova, Nadal nas iznenađuje

Đoković juri sedmu titulu na Vimbldonu

Bivši teniser, a sadašnji teniski analitičar i komentator, Mats Vilander, prokomentarisao je šanse da Novak Đoković osvoji ovogodišnji Vimbldon.

Hamad Međedović

Srpski teniser na Vimbldonu juri svoju sedmu titulu, dok je rekorder, bar za sada, Rodžer Federer sa osam trofeja.

Takođe, Novak želi da se približi Rafaelu Nadalu po broju osvojenih grend slem titula. Nadal je trenutno na 22, dok Đoković ima 20.

“Zaista verujem da Novak ima dobre šanse. Mislim da je ubedljivo najbolji igrač na travi i tako je već nekoliko godina. Izgleda bolje svaki put kaga ponovo izađe na teren”, rekao je Šveđanin.

Đoković je vezao 24 pobede na Vimbldonu, a njegovo kretanje na travi hvali Vilander, kao i mnogi drugi analitičari.

“Jasnije mu je šta je potrebno da radi kada je na travi, kako bi trebalo da se kreće, kad treba da prokliza, a da ne padne, bolje razume kako da se kreće na travi. Postoje zaista dobri izgledi da dosegne osam vimbldonskih titula i da završi sa najvećim brojem slemova od svih njih. Ali naravno, izvesni Rafa Nadal nas i dalje iznenađuje”, dodao je Vilander.

Prijatelj serijala MaxBet.

Mečeve sa Vimbldona možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak se nije pozdravio sa sudijom nakon meča

 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, TwitterInstagram