in

Neuspešan povratak Tima na teren, nakon velike borbe Milman slavio pobedu

Dominik Tim se vratio na teren u Beogradu posle deset meseci pauze, ali nije uspeo da trijumfom proslavi povratak. Pauza je ostavila traga u njegovoj igri pa je Milman iskoristio priliku i izvojevao možda i najveću pobedu u svojoj karijeri. Kako je meč odmicao tako je Tim bio sve bolji, uspeo je da osvoji drugi set i izjednači. Međutim, u odlučujućem setu ponestalo mu je snage pa je protivnik stiga do brejka vrednog trijumfa.

Nakon početnog odmeravanja snaga Milman u četvrtom gemu dolazi do brejka prednosti. Tim je odmah uzvtratio. Međutim, u šestom gemu Australijanac ponovo oduzima servis protivniku i ponovo je imao brejk viška.

Stečenu prednost Milman je uspeo da sačuva do kraja. U devetom gemu da spasao je dve brejk prilike i rešio prvi set u svoju korist – 6:3.

Tim je uzvratio u drugom setu. Odlučujući je bio četvrti gem u kojem je Austijanac oduzeo servis protivniku i tako stigao do brejka prednosti. Potom je osvojio sve svoje servis i priveo set kraju – 6:3.

U odlučujućem setu vidno je bilo da Tim polako gubi snagu. Milman je u finišu počeo da pritiska servis protivnika, u osmom gemu propustio je dve vezane brejk prilike. U desetom je iskoristio prvu od tri vezane šanse i tako gemom bez izgubljenog poena na servis Tima stavio tačku na ovaj set i meč – 6:4 u trećem setu.

U osmini finala Australijanac će igrati sa našim Miomirom Kecmanovićem.