in

Nadal ispustio brejk, zvao trenera zbog povrede

Rafael Nadal u četvrtfinalu Vimbldona igra protiv Tejlora Frica.

Grafika: Slađana Đermanović

Novak Đoković i Kameron Nori igraće u petak u polufinalu Vimbldona, a drugi par činiće pobednici mečeva Nadal – Fric i Kirjos – Garino.

Novak Đoković

Iako sve sluti da bi Đoković i Nadal trebalo da se prošetaju do finala, nije isključen i drugačiji ishod.

Za to bi mogao da bude kriv Rafael Nadal, pošto je izgubio prvi set četvrtfinala protiv Tejlora Frica, i to za manje od 40 minuta, iako je početak meča bio prilično drugačiji.

Borba za polufinale počela je katastrofalno po Frica, odmah je u prvom gemu izgubio servis. U naredna četiri gema, četvrtfinalisti su bili sigurni i nisu davali protivniku priliku za brejk.

Amerikanac je preuzeo kontrolu nad setom od šestog gema, kada je brejkom izjednačio na 3:3 i nakon toga je osvojio tri gema zaredom, čime je zadao ozbiljan udarac Nadalu.

Španac je u drugom setu rano stigao do brejka prednosti, poveo sa 3:0, ali je Fric uspeo da se vrati. Najpre je uzeo gem na svoj servis, a potom i brejk.

Imao je Amerikanac novu brejk priliku pri rezultatu 3:3, ali je Nadal ipak to spasao i poveo. Nakon tog gema Španac je zatražio pauzu i pozvao trenera na teren. Žalio se na povredu trbušnog mišića.

Dobro obavešteni izvori kažu da se ceo turnir muči sa tom povredom, ali je ipak skupio snage da nastavi meč.

Inače, Nadal i Fric su do sada igrali tri puta. Španac je pobedio na dva meča, a u poslednjem susretu na Indijan Velsu pobedu je odneo Fric sa 6:3, 7:6.

BONUS VIDEO Novak Đoković: Kamo sreće da su i na državnim kanalima tako dobre vesti

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram