in

Može na slobodu ranije, “muljao” sa velikim novcem

Dugo se odlagalo, sada je sve stiglo na naplatu

Legendarni teniser i trener Boris Beker dočekao je presudu u sudskom procesu i moraće da ide u zatvor na dve i po godine.

Sudija Debora Tejlor saslušala je argumente odbrane, nakon čega je izrekla konačnu presudu, koja podrazumeva da Beker mora da odsluži polovinu kazne u zatvoru, a u slučaju dobrog vladanja, može na slobodu uz uslovnu kaznu do isteka perioda od dve i po godine.

Nemac je negirao da je prekršio zakon, oslobođen je po 20 tačaka optužnice, ali je proglašen krivim po četiri.

Beker je osuđen zbog skrivanja imovine i kredita u ukupnoj vrednosti od 2,5 miliona funti. Sve to je radio kako bi izbegao plaćanje dugova.

On je navodno preneo 390.000 funti na druge račune, sakrio je imanje u Nemačkoj i nije prijavio 75.000 funti u IT firmi, kao i pozajmicu od 700.000 funti.

Slučaj se usresredio na Bekerov bankrot u junu 2017. godine, kao rezultat neplaćenog zajma od više od tri miliona funti na njegovom luksuznom imanju na Majorki. On je takođe dugovao i švajcarskim vlastima oko pet miliona franaka i nešto manje od milion evra zbog presuda za pokušaj i utaju poreza u Nemačkoj 2002. godine.

Veći deo bogatstva (oko 50 miliona evra) potrošio je na troškove razvoda od Barbare Beker, te plaćanje troškova školovanja dece i život na “visokoj nozi”.

Podsetimo, u četvrtak se bivši trener Novaka Đokovića već oprostio od porodice, jer je slutio da mu sledi odlazak u zatvor.

Na izricanje presude stigao je u društvu političke analitičarke Lilijan de Karvaljo Monteiro, sa kojom je u vezi već dugi niz godina. Beker je oko vrata imao kravatu sa tradicionalnim bojama Vimbldona, što nije promaklo ostrvskim medijima. U sudnici je bio i njegov sin.

Beker u Engleskoj živi od 2012. godine, a bio je trener Novaka Đokovića od kraja 2013. do kraja 2016. godine.

BONUS VIDEO Jori Jošida ima poruku za Novaka Đokovića: Ja ne jede ćevape više

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, TwitterInstagram