in

Komentator Bi-Bi-Sija vidi Novaka kao predsednika Srbije

Brednam je ovu ideju podelio pri vođstvu Novaka Đokovića od 3:0 u prvom setu, verovatno ne sluteći da sledi drama.

Siner je dobio prva dva seta, ali je usledio preokret srpskog tenisera – 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.

“Đoković ima mnogo navijača gde god da igra i oni ga strastveno prate”, izjavio je komentator Bi-Bi-Sija, dok su u kadru bili fanovi sa srpskom zastavom na tribinama, i dodao:

“Pitam se da li će jednog dana ući u politiku i postati predsednik Srbije. Mislim da bi ubedljivo pobedio na izborima.”

Novak Đoković igraće u petak 11. polufinale Vimbldona, a rival će mu biti Britanac Kameron Nori.

Nori: Pitaću Marija za savet kako da pobedim Novaka

Nori je nakon velike borbe eliminisao Davida Gofena (3:6, 7:5, 3:6, 6:3, 7:5) posle čega je dao izjavio da će tražiti od sunarodnika Endija Marija savete za trijumf nad Novakom.

“Endi je uvek bio pun podrške za mene i moj tim. Uvek treniramo zajedno i pitam ga za neke ideje. Pre neki dan je svratio do teretane i poželeo mi sreću. Nije loše da ga konsultujem oko taktike. Uživaću danas, a posle ću možda kontaktirati Endija da vidim kakve ideje ima. Prošli put kad sam igrao protiv Novaka u Torinu, igrao je veoma dobro, a ja sam naučio dosta. Ovog puta ću taktički pristupiti drugačije meču”, rekao je Nori.

Endi je protiv Đokovića imao nekoliko velikih pobeda, uključujući i onu u finalu Vimbldona 2013. godine. Ukupno su se sastali 36 puta i Britanac je zabeležio 11 trijumfa.

Što se Norija tiče, on je samo jednom u životu za protivnika imao dvadesetostrukog grend slem šampiona, bilo je to prošle godine na Završnom turniru u Londonu, kada je doživeo ubedljiv poraz – 6:2, 6:1.

“Ovo je jedan od najvećih izazova u tenisu. Trava je njegova omiljena podloga, a njegov skor na Vimbldonu je neverovatan. Međutim, jedva čekam da odmerim snage sa njim i vidim kakav će biti njegov nivo igre”, izjavio je Nori.

Novak Đoković osvojio je tri uzastopne titule na Vimbldonu (2018, 2019. i 2021) i u seriji je od 26 uzastopnih pobeda na najvećem teniskom turniru na svetu.