in

Kirjos ubedljivo savladao Garina i plasirao se u prvo grend slem polufinale

Kirjos je uspeo da slomi otpor Čileanca i u tri seta reši četvrtfinale u svoju koristi. Grarina je pružio snažan otpor, ipak nije uspeo da osvoji set i produži meč. Na kraju ubedljiva pobeda Kirjosa i plasman u polufinale.

Na startu meča Garina je oduzeo servis rivalu bez izgubljenog poena. Kirjos je uspeo da poništi brejk u šestom gemu i izjednači na 3:3. Australijanac u desetom gemu ponovo oduzima servis protivniku i dobija prvi set, protivnik nije imao prilike za popravni.

U drugom setu odlučujući je bio četvrti gem kada Australijana dolazi do brejka prednosti. Stečenu razliku je sačuvao do kraja seta.

Teći set doneo je ravnopravnu borbu dva rivala. Oba tenisera su uspela da sačuvaju svoje servise pa je rasplet viđen u taj-brejku. Revija mini-brejkova Kirjos je uspeo da napravi četiri, jedan više od rivala i tako reši set i meč u svoju korist – 7:5 u taj-brejku.

Austalijanac će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Frica i Nadla. Prvi polufinalni par čine Đoković i Nori. Polufinala u muškom singlu na programu su u petak.