in

Kevin Anderson okončao tenisku karijeru

U emotivnoj poruci, Kevin Anderson se zahvalio svima: porodici, trenerima i sponzorima ali i navijačima i prisetio se teniskih početaka.

“Ne sećam se doba u svom životu kada nisam igrao tenis. Počeo sam ovo putovanje pre trideset godina, kada mi je otac stavio reket u ruke i rekao mi da mogu da budem jedan od najboljih igrača na svetu ako radim naporno”, napisao je Anderson i dodao:

“Kada sam bio dete, otac mi je rekao da uspeh nije definisan rezultatima, već naporom koji uložiš i žrtvama koje podneseš da bi se pokazao u najboljem svetlu. Ja sam dao sve što sam imao.”

U karijeri je osvojio sedam titula, a igrao je i dva finala grend slemova. Na Ju-Es openu 2017. bolji od njega bio je Rafael Nadal, a od Novaka Đokovića je izgubio u borbi za titulu na Vimbldonu 2018. godine.

“Otad me je tenis vodio daleko od mojih korena u Johanezburgu i dao mi je ceo svet. Iskusio sam toliko različitih emocija i izazova – zbog ovog sporta bio sam i euforičan i usamljen. Imao sam uspone i padove, ali ne bih sve to menja ni za šta. Zbog puta koji sam prešao čovek sam kakav sam danas”, zaključio je Anderson.

Karijeru je završio u 36. godini sa 354 dobijena i 253 izgubljena meča uz zaradu nešto veću od 17 miliona dolara.