in

Kevin Anderson okončao tenisersku karijeru

U vrlo emotivnoj poruci Kevin Anderson se svima zahvalio od porodice, trenera i sponzora do navijača i prisetio se i svojih početaka na teniskom terenu.

„Ne sećam se doba u svom životu kada nisam igrao tenis. Počeo sam ovo putovanje pre trideset godina, kada mi je otac stavio reket u ruke i rekao mi da mogu da budem jedan od najboljih igrača na svetu ako radim naporno”, napisao je Anderson i dodao:

„Kada sam bio dete, otac mi je rekao da uspeh nije definisan rezultatima, već naporom koji uložiš i žrtvama koje podneseš kako bi postao svoja najbolja verzija. Ja sam dao sve što sam imao.”

U karijeri je osvojio sedam titula, a igrao je i dva finala grend slemova. Na US openu 2017. bolji od njega bio je Rafael Nadal, a od Novaka Đokovića je izgubio u borbi za titulu na Vimbldonu 2018. godine.

„Otad me je tenis vodio daleko od mojih korena u Johanesburgu i dao mi je ceo svet. Iskusio sam toliko različitih emocija i izazova – ovaj sport može da izazove euforiju, ali i da bude usamljenički. Imao sam uspone i padove, ali ne bih sve to menja ni za šta. Zbog puta koji sam prešao čovek sam kakav sam danas.”, zaključio je Anderson.

Karijeru je završio u 36 godini sa 354 dobijena i 253 izgubljena meča uz zaradu nešto veću od 17 miliona

dolara.