in

Kecmanović traži čudo protiv Medvedeva, taj meč mogu da gledaju svi u Srbiji

Kecmanović traži čudo protiv Medvedeva, taj meč mogu da gledaju svi u Srbiji

Kecmanović će pokušati da dobije bivšeg prvog tenisera sveta prvi put u karijeri.

Voljom žreba (uz po jednu pobedu) će u drugom kolu turnira u Adelejdu (serija 250) snage odmeriti Miomir Kecmanović i Danil Medvedev. Do sada su u karijeri igrali dva puta, oba puta prošle godine i oba puta je slavio ruski as, srpski teniser nikada nije uspeo da stigne ni do seta.

Novak Đoković

Kecmanović sada ima velike ambicije jer brani mnogo bodova na početku godine nakon odličnih rezultata prošle godine. Trenutno 29. igrač sveta bi najbolju uvertiru u godinu imao ukoliko omogući Medvedevu da se nekoliko dana duže priprema za Australijan open (od 16. do 29. januara).

Ipak, Rus je o srpskom teniseru govorio sa poštovanjem, ali neobično kratko.

„Radujem se igranju na Australijan openu, ali gledaću ovde da ostanem što duže. Igrali smo dva puta. Vrlo težak protivnik. Bilo bi iznenađenje kada bih očekivao lakog protivnika“, rekao je Rus o Kecmanoviću.

Kecmanović je relativno lako izašao na kraj sa Kristoferom O’Konelom u prvom kolu (6:4, 6:4), dok je Lorenco Sonego morao da preda meč protiv Medvedeva nakon povrede pri rezultatu 7:6(6), 2:1.

Duel Srbina i Rusa je treći meč dana na centralnom terenu nakon mečeve Markete Vondrusova i Kaje Kanepi (od 01.00), te Ljudmila Samsonove i Arine Sabalenke. Očekuje se da prvi muški singl na centralnom terenu počne oko 05.00 sa prenosom na Sport klub 1.

BONUS VIDEO Novak pobedio Medvedeva u Torinu