in

Jedna rečenica Van Rajthovena pokazuje koliko je Novak zauvek izmenio tenis

Nekada najbolji kompliment znaju da vam daju oni koji su do pre pola sata pokušavali sve što su mogli samo da vas sruše sa trona.

Grafika: Slađana Đermanović

Novak Đoković je morao dobro da „zapne“ da bi slomio otpor Tima van Rajthovena. Treći teniser sveta je slavio sa 6:2, 4:6, 6:1, 6:2 i tako zakazao četvrtfinale sa Janikom Sinerom.

Mnogo toga se desilo u karijeri čoveka koji je donedavno bio “zarobljen” na čelendžer nivou. Ipak, pokazao je ozbiljnu klasu i šmekerski je pojasnio zbog čega je Đoković slavio.

“Posle trećeg seta je Novak uradio ‘novakovsku stvar’ i igrao veoma, veoma dobro, imao je odgovore za sve. Pokušao sam sve da bude veća borba, ali nije bilo moguće”, rekao je Rajthoven.

I zaista ovo samo pokazuje da više neke stvari u tenisu nisu objašnjive, nego ih prosto radi Novak. Holanđanin je tako dao jednu neobičnu, ali originalnu pohvalu Srbinu.

Pojasnio je i sam kako se osećao na terenu, analizirao je to kroz setove i pokazao koliko je svestan velikih stvari koje su mu se ove godine desile na travi.

“Ovo je očigledno bio veliki meč za mene, igrao sam prvi put na Centralnom terenu protiv jednog od najboljih u istoriji. Za mene je to već bila velika pobeda. Sama činjenica da sam na Centralnom terenu učinila je da se prvih nekoliko gemova osećam nervozno. Posle samo ‘porastao’ u meču, počeo da igram bolje. Čak sam i dobio drugi set”, uspeo je i da se nasmeje poslovično ozbiljni Holanđanin.

Podsetimo, stigao je na Vimbldon zahvaljujući specijalnoj pozivnici nakon što je u Hertongenbošu osvojio titulu tako što je u finalu razbio Danila Medvedeva sa 6:4, 6:1.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Đoković: Nazdravlje! Kasniš, ali si mi simpatičan pa ću ti odgovoriti

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram