in

Imao sam sreće da izbegnem policijski čas, znao sam da neće biti lako

Novak je potvrdio da ne postoji veći specijalista za travu od njega u ovom trenutku, nadigrao Van Rajthovena u četiri seta i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona (6:2, 4:6, 6:1, 6:2).

“Dobro veče svima, hvala što ste ostali ovako kasno da gledate tenis. Hvala Bili Džin što ste ostali, znam da je bio dugačak dan. Čast je igrati pred vama”, počeo je Đoković, a onda i prokomentarisao današnjeg rivala:

“Veoma teško, nikada nisam igrao protiv njega. Novo je lice na turu, dobio je pre nekoliko nedelja svoj prvi ATP meč. Pobedio je igrače iz top 5 i top 10. Imao je niz na ovoj podlozi i znao sam da neće biti lako. Sa takvim servisom, velikim talentom, sjajnim osećajem i snažnim forhendom koji može da napravi mnogo štete…”

Osvrnuo se i na uslove na Centralnom terenu na kojem je bio zatvoren krov.

“Trebalo mi je malo vremena da se naviknem na tu jačinu i uslove pod krovom. Kada je zatvoren krov malo je klizavije. Trebalo mi je malo vremena da se prilagodim, ali sve u svemu, dobro sam zatvorio meč.”

U Londonu policijski čas počinje u 23.00, pa je malo nedostajalo da ovaj meč probije tu granicu i eventualno bude prekinut i nastavljen u ponedeljak.

“Imao sam sreće. Ostalo je još 20 minuta, hvala Bogu. Imao sam ranija iskustva da igram meč dva dana. Bilo je protiv Nadala u polufinalu pre nekoliko godina. Nije lepo kada morate da završite meč sutradan. Radujem se narednom izazovu.”

Tokom dana održana je ceremonija povodom obeležavanja 100 godina Centralnog terena na kojoj je Novak učestvovao sa mnogim legendama ovog sporta, uključujući Rodžera Federera i spomenute Bili Džin King.

“Neverovatna čast i privilegija. Bio sam veoma srećan jer sam stajao pored takvih šampiona koji su osvajali ovaj divan turnir, ali i legendi ovog sporta. Mnogo su uticali na nas na terenu i van njega. Smatram sebe dobrim studentom našeg sporta, ali kada sam čuo Bili Džin kako priča o istoriji shvatio sam da ne znam dovoljno. Hvala Bili Džin što ste mi dali mnogim vrednim lekcijama”, zaključio je Đoković opisavši zašto je Centralni teren posebno mesto i za njega i za ostale teniserke i tenisere.