in

FOTO Neviđeni skandal, ruska teniska senzacija osumnjičena za nameštanje

Neviđen skandal nakon završetka Vimbldona.

Slavlje nakon što je Novak Đoković osvojio Vimbldon još se nije smirilo, a teniskim svetom je odjeknuo jedan od najvećih skandala u novijoj istoriji „belog sporta“.

Nikolos Basilašvili, nekada 16. teniser sveta i jedan od najboljih tenisera u istoriji gruzije, i Aslan Karacev, teniska senzacija iz Rusije i polufinalista turnira iz 2021. godine, kog je tada savladao Novak Đoković, nalaze se pod istragom da su učestovali u nameštanju mečeva.

Interesantno je da je Karacev savladao upravo Đokovića u polufinalu Serbia Opena iste godine.

Navodno, njima je trener Jahor Jacik, beloruski trener, nudio novac kako bi učestvovali u nameštanju mečeva. Kako je preneo nemački portal ZDF, pozivajući se na podatke iz istrage koju je sproveo ITF, Karacev je navodno učestvovao u pet mečeva kod kojih su primećena čudna ulaganja na kladionicama, od čega dva padaju pod period tokom kog je sarađivao sa Jacikom. Takođe, Karacev i Jacik su bili predmet istrage francuske policije tokom Rolan Garosa, o čemu je pisao francuski L’Ekip.

Interesantno je da je devojka Aslana Karaceva, Sofija Dmitrijeva, kažnjena doživotnom zabranom igranja zbog nameštanja mečeva.

Kada je u pitanju Basilašvili, njegov meč na Vimbldonu 2021. godine u konkurenciji dublova je takođe pod istragom. Tom prilikom je navodno na gubitak meča u kom su on i Radu Albot iz Moldavije poraženi od Martona Vučovića i Stefana Travalje nakon preokreta uloženo preko pola miliona dolara.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak u suzama nakon osvojenog Vimbldona

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram