in

Federer će ostaviti veći trag od Đokovića, veća je ikona od Nadala

Zanimljiva prognoza Berdiha.

Rodžer Federer je u spektakularnom oproštaju otišao u tenisku penziju, a jedan od rivala kojeg je najviše puta pobedio, Tomaš Berdih je za češke medije pričao o legendarnom Švajcarcu.

Berdih se povukao pre tri godine, a pričao je o trci za najboljeg igrača svih vremena.

„Naslućivao sam da je moguće da se povuče imajući u vidu njegove zdravstvene probleme i kroz šta je sve prolazio. Trebalo je samo da ispranira pravi trenutak. Mislim da je to bio savršen tajming“, rekao je Berdih.

Na pitanje kako vidi Federerovu zaostavštinu, dao je zanimljiv odgovor.

„Oni koji žele da porede najveće asove kroz brojke uvek će naći različite argumente za razne igrače. Možda je broj grend slem titula najobjektivnija mera, ali opet imate sportiste koji su ostavili veliki trag. Mislim da će Federer imati jači trag od Đokovića. On je veća ikona i od Nadala. Možda baš zato što je započeo tu veliku eru. To što je uradio za tenis ne može biti nadjačano bilo kojim rezultatima“, smatra Berdih.

On smatra da je veliki broj ljudi tenis zavolelo zbog Federera.

„Ima mnogo onih koji su počeli da prate tenis ili da ga igraju zahvaljujući njegovim veštinama na terenu. To ga čini superiornijim u odnosu na ostale. Mada razumem ako neko od navijača nađe nešto posebno i u Nadalu, Đokoviću ili u drugim igračima“, dodao je Tomaš.

Pričao je i o tome kakav je bio Federer van terena.

„Rodžer se ponašao veoma ljudski i prijatno. Ako biste ga sreli u svlačionici ili bilo gde van terena, ne biste verovali da je to on. Bilo je i momenata kada se ponašao kao dečak i kada je pravio gluposti“, otkrio je Berdih.

BONUS VIDEO Novak Đoković se zbunio, zaboravio da nema pauzu