in

Đoković otkrio šta ga je prenerazilo, ali i kako se šalio o Australiji

Đoković otkrio šta ga je prenerazilo, ali i kako se šalio o Australiji

Najbolji srpski teniser je bio odlično raspoložen po odlasku u Australiju.

Novak Đoković je u prvom kolu turnira u Adelejdu (serija 250) srušio francuskog tenisera Konstana Lestjena sa 6:3, 6:2, a nakon meča je otkrio šta ga je posebno inspirisalo i oduševilo.

Novak Đoković

Prenerazilo ga je kada je video koliko je srpskih navijača bilo na tribinama, iako priznaje da je očekivao podršku.

„Da, puno srpskih zastava. Znam da je srpska zajednica u Australiji velika. Nisam mislio da će toliko Srba doći. Mnogo sam im zahvalan. Nadam se da će dolaziti na svaki meč. Svako iskustvo i svaki dan ovde je ove godine je pozitivan. Ljude koje sam sreo na plaži, u restoranima ili gde god sam išao, svi su mi poželeli dobrodošlicu. Mogu samo da im se zahvalim, odlično se osećam. To se odražava na moj tenis. To je nešto na šta se fokusiram. To je razlog zašto sam ovde. Nadam se da će tako i ostati“, poručio je emotivni Đoković.

Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Kelly Barnes

Podvukao je paralelu između dva ulaska u Australiju tokom 2022. godine.

„Mogu da kažem da je dolazak ove godine drugačiji u odnosu na ostale zbog svega što se dešavalo pre 12 meseci. Ali to je iza mene. Idem dalje, gledam napred. Došao sam nedelju dana pre mog prvog meča. Dovoljno vremena. Zapravo, ne sećam se kada sam došao tako rano u Australiju. Imao sam dovoljno vremena da se prilagodim na vremensku zonu, vremensku razliku i na sve što me čeka ovde.“

Otkrio je i sa čim se šalio, ali i kako mu je laknulo.

„Malo sam se šalio sa mojim timom da ću ovoga puta ući u Australiju. To se i dogodilo. Bilo je normalno, kao i svake druge godine, osim prošle. Dobro sam sleteo, prošao pasošku kontrolu, pokupio stvari i otišao u hotel. Da se nisam radovao dolasku u Australiju, ne bih ni bio ovde. Želim da budem ovde. Drago mi je što sam do sada naišao na prijem kakav sam želeo. Neću da se fokusiram na negativne stvari. Ovde sam da igram tenis i širim dobru energij“, završio je optimistično srpski as.

BONUS VIDEO Najbolji poeni epskog rivalstva Đoković – Federer