in

Đoković je favorit u Beogradu, biće srećan ako osvoji turnir

U ponedeljak 18. aprila kreće Serbia Open, a jedno od najzvučnijih imena na turniru je Rus Andrej Rubljov, jedini igrač iz TOP 10 koji igrati u Beogradu uz Novaka Đokovića.

On je održao konferenciju uoči početka turnira i istakao da je srećan što je prvi put u Beogradu.

“Osećam se dobro, posebno što sam prvi put u Srbiji. Poslednjih par nedelja, igra na Indijan Velsu je bila odlična za mene. Videćemo šta će biti sada, bilo je teških mečeva u Monte Karlu, ali videćemo šta će se desiti. Sada je cilj da se što bolje pripremim za sezonu na šlajci”, istakao je Rubljov.

On ne krije da je u Beograd došao da osvoji turnir.

“Voleo bih da dođem do finala. Mislim da to svi žele, to je normalno. Zbog toga teniseri dolaze na turnire, da bi pokušali da ih osvoje. Sada je nivo tenisera ujednačen. Vidimo iz turnira u turnir da momci sa nizim rankingom pobeđuju one sa visokim rankingom. Svi rade profesionalonije i nivo je sve veći i veći. Mođete da izgubite u bilo kom kolu. Neko ko je loše rangiran može da dođe do finala”.

Rubljov se osvrnuo i na učešće Novaka Đokovića na turniru.

“Biće teških mečeva, čak i prvi meč. Ima jako dobrih igrača. Novaku je favorit, ali mislim da i on želi da ide iz meča u meč i pokaže najbolje. Ako pobedi, biće zaista srećan, posebno zbog pauze, jer nije igrao neko vreme”.

On je imao prilike da igra u Hrvatskoj pa je napravio poređenje sa Srbijom i Rusijom.

“Hrvatska je malo drugačija. Bio sam tamo preko leta i bio sam na mestima gde je more. Ne osećam se isto, u Moskvi, nemamo more. Ovde u Srbiji se osećam slično, grad je manji ali osećam se slično kao u Moskvi”.

BONUS VIDEO Spektakularan poen Novaka za izjednačenje u setovima sa Fokinom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram