in

Đere u glavnom žrebu Nur Sultan turnira u Astani

Đere se tako pridružio Novaku Đokoviću koji će takođe učestvovati na ovom turniru. Laslu je bilo potrebno 85 minuta da slomi otpor Turčina, koji pružio snažan otpor, stigao do nekoliko brejkova, ali je naš teniser uspeo da u oba seta napravi po jedan više i stigne do zaslužene pobede.

Velika borba u prvom setu. Već na startu meča teniseri su razmeni po jedan brejk. Sredinom ovog perioda još jedna razmena brejkova i rezultat je bio 3:3. Tada naš teniser vezuje tri gema, uz dva brejka, i osvaja prvi set sa 6:3.

Slična slika i u drugom setu. Nastavljena je bespoštedna borba. Đere je u četvrtom gemu uspeo da oduzme servis rivalu, koji je uzvratio u sedmom gemu. U devetom Turčin propušta dve vezane brejk prilike, da bi u narednom gemu Laslo oduzeo servis rivalu i tako stavio tačku na set i meč – 6:4 u drugom setu.

Nur Sultan turnir počinje u ponedeljak. Najbolji srpski teniser Novak Đoković na startu turnira u Astani igraće protiv Čileanca Kristijana Garina. Đere će tokom dana saznati svog rivala u prvom kolu.