in

Čuvena teniserka o susretu sa Jelenom Janković i kako je Vimbldon iznenadio

Pre 10 godina je postala druga teniserka planete, bila je dugo strah i trepet među igračicama, a sada je došla na Vimbldon da odigra nekoliko egzibicionih mečeva u paru sa Jelenom Janković.

Grafika: Slađana Đermanović

Radvanjska nikada nije osvojila grend slem titulu, iako je igrala finale Vimbldona 2012. godine. Sada je otkrila koliko joj znači što se vratila na najvažniji teniski turnir na svetu.

Radvanjska i Jelena Janković igraju odlično i u dublu na turniru legendi, a Poljakinja je govorio i o susretu sa bivšom rivalkom.

“Uzbudljivo je, zato što se nismo videle sedam godina, tako da je bilo mnogo tema koje smo imale da pokrijemo. Oduvek smo uživale u društvu jedna druge i igrale smo mnogo teških i dugih mečeva jedna protiv druge. Takođe smo često trenirale zajedno, lepo je što smo ponovo zajedno. Sada igramo opuštenije, ali ipak smo na Vimbldonu”, rekla je Radvanjska srpskim novinarima.

Jelena Janković
Jelena Janković; Foto: Nova.rs

Pojasnila je i koliko je specifično vratiti se na Vimbldon i ponovo zaigrati, makar i egzibiciju, na ovim terenima.

“Divno je. Bila sam baš uzbuđena kada sam dobila mejl pozivnice od organizatora. Jedva sam čekala. Uživam, gledam mečeve, a došla sam još prošlog petka, tako da sam mogla da gledam i dosta poljskih predstavnika. Uživala sam u tenisu iz drugačije perspektive, bez pritiska, svaki dan ovde je super.”

Pojasnila je i da prate karijeru sunarodnice Ige Švjontek koja je ove godine napravila niz od 37 pobeda pre nego što je Aliz Korne izbacila sa Vimbldona.

“Gledam vrhunski tenis, naročito kada su zemljaci u pitanju. Sada imamo Igu, Huberta Hurkača. Nije kao da sam završila karijeru i potpuno prestala da gledam. Znam da neki igrači prekinu karijere i više ne gledaju, ali ne znam kako to uspeju – tenis je ceo moj život još otkad sam bila dete. Mnogo mi je zanimljivo i da gledam prijateljice iz vremena kad sam ja igrala.”

Ne vidi sebe u trenerskim vodama.

“Ne želim da budem trener u smislu da putujem mesecima. Uživam u tenisu i volim da budem fizički spremna, tako da igram i dalje. Naravno, ne toliko kao pre. Srećna sam kod kuće.”

Prijatelj specijala je MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana

BONUS VIDEO Novak Đoković i luda proslava fantastičnog poena