in

Cicipas odbranio titulu u Monte Karlu

Sjajan meč odigrali su Cicipas i Fokina. Publika je uživala u bespoštednoj borbi, naročito u drugom setu. Fokina je pružio veliki otpor, imao svoje šanse, ali ih nije iskoristio. Grk je nakon bolje igre u prvom setu, drugi rešio u svoju korist u taj-brejku i zasluženo stigao do nove titule u Monte Karlu.

Prvi set bolje je počeo po Španca. Prvi je stigao do brejka prednosti, već u trećem gemu. To kao da je probudilo Cicipasa, koji je zaigrao dosta agresivnije i odmah uzvratio brejk. Potom su oba tenisera osvojila svoje servise – 3:3.

Ponovo je Cicipas pojačao, osvojio je naredna tri gema, uz jedan brejk, i tako rešio prvi set u svoju korist – 6:3.

Cicipas je nastavio u istom ritmu. Na startu drugog seta oduzeo je servis protivniku. Međutim Fokina se nije predavao, izgubljeno je nadoknadio u četvrtom gemu i vratio brejk.

Nastavljena je velika borba u drugom setu. Deveti gem bio je prvi koji se igrao na razliku na celom meču, a Cicipas je uspeo da iskoristi treću brejk loptu i ponovo dođe do prednosti. Davidovič Fokina uzvraća. U narednom gemu je uspeo da vrati brejk – 5:5. Meč je rešen u taj-brejku.

U ovom Cicipas je bio silovit. Uz dva mini-brejka ekspresno je došao do 5:1. Potom rutinski privodi set i meč kraju – 7:3 u taj-brejku.