in

Analiza Novakovog žreba u Madridu: Jednom rečju

Težak zadatak za prvog reketa sveta.

Čuvena rečenica Nebojše Glogovca iz filma „Nebeska udica“ – „Znaš kako se postaje šampion? Izađeš na teren kad je najteže i pobediš“ – verovatno na najbolji način pokazuje šta će biti potrebno Novaku Đokoviću kako bi po četvrti put podigao trofej namenjen najboljem igraču turnira u Madridu, s obzirom na to da je žreb bio u najmanju ruku paklen za najboljeg igrača planete.

Novak Đoković Wimbledon 2021. Novak Djoković

Đoković se nalazi u veoma lošoj formi, ne samo da nije vezao dve pobede, ako izuzmemo Serbia Open, već je i u situacijama kada je slavio to radio na izuzetno težak način i do trijumfa dolazio preokretom, pa će biti potreban izuzetno veliki skok u formi kako bi uspeo da se domogne finala.

Već u drugom kolu Novak će potencijalno ukrstiti reket sa izuzetno nezgodnim rivalom, pošto ga očekuje bolji iz duela Gael Monfis – Karlos Himeno Valero.

Treće kolo znači i prvi izuzetno težak zadatak, jer su potencijalni rivali Dominik Tim, Endi Mari i Denis Šapovalov.

Ukoliko uspešno savlada i tu prepreku, najjača imena koja potencijalno čekaju Đokovića u borbi za finale pre finala su Kasper Rud i Hubert Hurkač.

Zbog čega finale pre finala? Zbog toga što se među potencijalnim rivalima nalaze dva krajnje nezgodna Španca – Rafael Nadal i Karlos Alkaraz. Pored njih, Kameron Kori i Pablo Karenjo Busta ne izgledaju kao preterano “težak” zalogaj.

Od tenisera iz Srbije na Đokovićevoj strani žreba nalaze se Miomir Kemanović i Filip Krajinović, ali su obojica potencijalni rivali tek u polufinalu.

Sa druge strane, na strani žreba na kojoj se nalazi Aleksander Zverev, inače drugi nosilac, najozbiljnija pretnja je Stefanos Cicipas, a duel ove dvojice tenisera moguć je u polufinalu. Tu su još Andrej Rubljov, Feliks Ože-Aljasim, Tejlor Fric, Dijego Švarcman…

BONUS VIDEO Emotivan susret Đokovića i Vajde