in

Vujović kao selektor Irana prvi put protiv Crne Gore

Vujović kao selektor Irana prvi put protiv Crne Gore

Selektor Irana Veselin Vujović biće u centru pažnje na meču protiv Crne Gore, jer će igrati protiv reprezentacije svoje zemlje.

Azijska ekipa je već ispisala istoriju, pobedivši Čile 25:24. To je prva pobeda azijske selekcije ikada u preliminarnoj fazi takmičenja, a Irancima daje dobre šanse da obezbede plasman u grupnu fazu.

Crna Gora je u prvom kolu poražena od Španije 30:25. Uprkos tom porazu Crna Gora je favorit u meču protiv Irana.

Islamska Republika Iran je 2015. debitovala na Svetskom prvenstvu za muškarce. U Kataru su završili na 21. mestu pošto su pobedili u dva od sedam mečeva – oba u Predsedničkom kupu protiv Čilea i Saudijske Arabije.

“Tim Meli” se vratio na svetsku rukometnu scenu posle osmogodišnje pauze.

Rezervisali su kartu za ovogodišnji turnir sveta nakon što su završili kao četvrti na Azijskom rukometnom prvenstvu 2022. godine.

Veselin Vujović je u igračkim danima osvojio Olimpijske igre 1984. i Svetsko prvenstvo 1986 i ima velikog iskustva i kao igrač i kao trener.

Kao selektor Slovenije 2017. godine osvojio je bronzu na Svetskom prvenstvu.

Čini se teškim ponovni uspeh Vujovića na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu sa Iranom, ali je crnogorski trener bio prilično optimističan uoči turnira.

“Iran će morati da se suoči sa nekim zaista jakim protivnicima u grupi, ali mi ćemo uložiti sve napore da postignemo pristojne rezultate. Nećemo se uplašiti nijednog protivnika i daćemo sve od sebe”, rekao je selektor Irana Veselin Vujović. 

Iran se nalazi u Grupi A, pored Čilea i Crne Gore igraće i protiv Španije u trećem kolu Svetskog rukometnog prvenstva.