in

Odlučujući meč za plasman na EP – rukometašice Srbije protiv Islanda (18.00, RTS1)

Izabranice selektora Uroša Bregara imaju šansu da se plasiraju na kontinentalno takmičenje i za to im je neophodno da u “Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu ne izgube od Islanda.

Srbija se trenutno nalazi na drugoj poziciji sa šest bodova iz pet utakmica, dva više od današnjih protivnica, koje su trijumfovale u prvom susretu.

Islanđanke su tada bile bolje rezultatom 23:21 i naše devojke moraju da budu veoma oprezne, iako važe za favoritkinje u ovom okršaju.

“Igraju dobar i brz rukomet, od najveće važnosti biće da zaustavimo njihovu najbolju igračicu, desni bek Rut Jonsdotir. Ekipa je brza i dosta trči. Tako da je trčanje nazad, agresivna i dobra odbrana na bekovsku liniju i naš dobar napad recept za pobedu. Bitan je kolektivni duh i način igre u odbrani. Island je u prvoj utakmici dao mali broj golova, ali smo ipak primili neke golove koje ne bismo smeli”, istakao je Bregar.

Naša reprezentacija biće oslabljena neigranjem Kristine Lišćević i Jelene Lavko, dok je pod znakom pitanja i nastup Jovane Kovačević koja se povredila protiv Turske. 

Iz grupe 6 plasman je već obezbedila Švedska, koja zauzima prvu poziciju sa osam bodova.