in

I rukometaši bronzani u Oranu, Srbija završila Mediteranske igre sa 31 medaljom

Srbija je u Oranu osvojila 13 zlatnih odličja, sedam srebrnih i 11 bronzanih medalja.

“Orlovi” su do odličja u rukometu došli nekoliko sati nakon koleginica, koje su u borbi za treću poziciju savladale Portugaliju.

Što se tiče ove utakmice, Severna Makedonije je bolje započela utakmicu i sredinom prvog poluvremena imala prednost od tri gola (8:5).

Međutim, naša selekcija se ubrzo vraća u pravi kolosek, pa do 22. minuta dolazi do 10:10, a zatim do isteka poluvremena diktira tempo utakmice i na odmor odlazi vođstvom 15:13.

Zamah koji su izabranici Tonija Đerone uhvatili preneli su i u drugi deo utakmice pa su se golovi samo ređali, a kako je utakmica odmicala prednost je rasla. “Orlovi” su do 50. minuta stigli do maksimalne prednosti od sedam golova i rutinski priveli utakmicu kraju.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Vukašin Vorkapić sa šest postignutih golova, dok su se Marko Milosavljević i Miloš Grozdanić po pet puta upisali u strelce.

Medalja rukometne reprezentacije dodatno dobija na značaju jer je selektor Toni Đerona na takmičenje poveo kombinovani tim sa čak deset igrača iz domaće lige.