in

Zorana Arunović i Damir Mikec najbolji strelci u 2022. godini!

Zorana Arunović i Damir Mikec najbolji strelci u 2022. godini!

Najuspešniji u 2022. godini izabrani su na osnovu predloga stručne komisije, u skladu sa odgovarajućim pravilnikom.

Foto: ST/D. KADIĆ

Damir Mikec

Damir Mikec je deveti put za redom dobio priznanje za najuspešnijeg muškog strelca godine u našoj zemlji. Mikec je malokalibarskim pištoljem postao prvak sveta, a na Evropskom prvenstvu je osvojio bronzu. Osvojio je i dva zlata na svetskim kupovima u Bakuu i Čangvonu, te srebro na Gran priju u Granadi. Na završnom turniru sezone Kupu predsednika u Kairu izborio je zlato i proglašen je za najboljeg strelca sveta vazdušnim pištoljem u 2022. godini. 

Zorana Arunović se prošle godine takmičila samo vazdušnim pištoljem. Najznačajniji rezultat postigla je na Svetskom prvenstvu u Kairu, na kome je osvojila bronzu i postala prvi sportista koji je Srbiji doneo kvotu za Olimpijske igre u Parizu.

U kategoriji miks parova Arunović i Mikec su zajedno sezonu otvorili bronzom na Evropskom prvenstvu, a na svetskim kupovima su pogodili dva zlata u Kairu i Čangvou i jednu bronzu u Bakuu.Osvojili su i zlatne medalje na Gran priju u Granadi i na Mediteranskim igrama.

Arunovićeva i Mikec su najbolja seniorka i senior pištoljem. Lazar Kovačević je najuspešniji senior puškom, a najviše bodova u kategoriji seniorki puškom skupila je evropska prvakinja Teodora Vukojević. Za najuspešnijeg trenera izabran je brat Damira Mikeca i trener Goran Mikec.