in

Završne borbe na Memorijalnom turniru “Dragan Šakota Šale”!

Odbojkašice Crvene zvezde savladale su TENT sa 3:0 i ušle u finale 21. Memorijalnog turnira „Dragan Šakota Šale“, koji se igra u dvorani Sportskog centra „Voždovac“ na Banjici.

Za trijumf na prestižnom turniru, koji se igra u znak sećanja na legendarnog člana Crvene zvezde, pulenke Ratka Pavličevića igraće u subotu od 19 časova protiv ekipe Uba, koja je u drugom polufinalu u petak veče savladala Jedinstvo iz Stare Pazove, takođe sa 3:0.

Prva dva seta polufinalnog susreta između Crvene zvezde i mlade ekipe TENT-a, protekla su u apsolutnoj dominaciji šampionki Srbije. U prvom periodu bilo je 16:9, ali u završnici i zabrinjavajućih 21:19 (na kraju ipak 25:20), a u drugom posle 16:7, ubedljivih 21:9 i 25:13.

Samo u trećem setu Obrenovčanke su zapretile, povele sa 21:19, ali je Zvezda uspela da preokrene situaciju u svoju korist i poenima Jelene Stojić dođe do maksimalne pobede – 25:23.

U timu Zvezde najefikasnija je bila upravo Jelena Stojić sa 13 poena, Adela Helić je dodala 11, a Ana Živojinović devet. U ekipi TENT-a Jovana Cvetković je upisala 13 poena.