in

Za svetsku šampionku Saru Ćirković milion na predlog predsednika Vučića

Ušla je u istoriju sa 18 leta, pokorila je Evropu, a zatim i planetu. Devojka zlatne pesnice, hrabrog srca, Sara Ćirković je srpska reprezentativka u boksu koja na jedinstven način ispisuje istoriju ovog sporta, a njen najnoviji uspeh biće nagrađen na predlog predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa milion dinara.

Bokserski savez Srbije zahvaljujući čvrstoj saradnji sa TV Arena sport i kompanijom MTS, na predlog predsednika Vučića uplatiće Sari milion dinara i njenom treneru Mirku Ždrali 500.000 dinara za ostvarene rezultate koji je istorijski za srpski boks. Iza Sare i Mirka su veliki rad i veliki rezultati. Slede novi takmičarski izazovi, osvajanje postavljenih ciljeva. Verujemo da će kao i uvek do sada biti na visini zadatka i ostati verni svojim postulatima, velikom radu i veri u sebe na putu koji su izabrali, a to je put šampiona “plemenite veštine” – kaže predsednik BSS Nenad Borovčanin.

Sara Ćirković nizala je i niže pobede, medalje, trofeje. Sezona 2022. ostaće zauvek posebna u srcu mlade srpske boks šampionke koja je najpre na evropskom juniorskom šampionatu oborila rekord, donela je medalju na koju se čekalo 23 godine i to u njenom stilu – zlatnu.

Usledila je odbrana trona na jubilarnoj 40. juniorskoj Zlatnoj rukavici za omladince i omladinke u Subotici, a sada je u finalu takmičarske godine osvojila zlato čija težina je nemerljiva. Svetsko zlato u konkurenciji juniorki iskovala je Sara u španskom Benidormu i time donela Srbiji medalju za svetske smotre, medalju na koju se čekalo 24 godine, medalju koja je vinula i na 16. mesto rang liste najboljih bokserki sveta, lista koja se rangira na osnovu njihovog učinka u karijeri, lista na kojoj su brojne svetske i olimpijske šampionke, sami krem ženske svetske boks scene.

Foto: IBA

Sara Ćirković na podijumu

Ćirkovićeva i njen trener Mirko Ždralo, vredni i zlatni dvojac srpske boks scene, već su zacrtali nove ciljeve. Na redu je Svetsko prvenstvo za seniorke 2023, borba za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024.