in

Tur de Fruška

U pitanju je izuzetno interesantna sportsko turistička manifestacija koja će prvi put ove godine na jednom mestu okupiti veliki broj aktivnih biciklista, rekreativaca, zaljubljenika u prirodu, turista i najmlađih takmičara na prelepoj Fruškoj gori.

Koliki je značaj same manifestacije i biciklističkog maratona u planinskom biciklizmu najbolje potvrđuje i velika podrška Pokrajinske Vlade AP Vojvodine na čelu sa predsednikom Igorom Mirovićem.

“Prvo izdanje maratona Tur de Fruška je jedna velika manifestacija za sve uzraste. Za sve one koji vole Frušku goru i prirodu. Za one koji se trude da Fruškoj gori vrate stari sjaj, ali i za ljubitelje biciklizma. Ovi sjajni ljudi koji rade u organizaciji promovisali na jedan kreativan način sam događaj i u Sloveniji, Severnoj Makedoniji, u Banjaluci, a imali smo lepu prezentaciju događaja i na sajmu turizma u Beogradu. Predstavili smo koliko je Tur de Fruška značajna manifestacija za sport, za turizam, za zaštitu prirode” rekao je predsednik Organizacionog odbora Igor Mirović.

U okviru manifestacije Tur de Fruška biciklisti će imati priliku da u tri dana obiđu najlepše predele i staze Fruške gore na biciklima ali i trčeći jednu od najinteresantnijih trka na ovim prostorima  fruškogorskim šumama i proplancima.

Početna tačka čitave manifestacije tog 20. maja biće Vrdnik i predivan etno turistički kompleks Vrdnička kula.

Kolika je zainteresovanost ljubitelja sporta, prirode, biciklizma i trčanja najbolje pokazuje i podatak da je već sada, mesec dana pre samog događaja prijavljeno više od 200 učesnika za samu manifestaciju.

“Očekujemo veliki broj ljudi. Više hiljada njih, svih uzrasta koji će ovde moći da pokažu ljubav prema prirodi, prema zdravom životu, prema svemu što je trend 21 veka. Pozvao bih sve ljude da nam se pridruže, da uživaju i pronađu sve ono što Fruška gora nudi. Lepotu, zdravlje.”

“Zdrav život, zdravu okolinu i da kroz ovu manifestaciju pokušamo da budemo bolji i prema Fruškoj gori i prema našoj zemlji, jednoj od najlepših zemalja na svetu. Uz trud i rad to može da bude mnogo bolje i mnogo angažovanije” dodao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske Vlade AP Vojvodine. 

Organizatori na čelu sa Ivanom Arpašem i promoterom takmičenja, našim proslavljenim biciklistom i četvorostrukim olimpijcem Ivanom Stevićem pripremili su za svakoga po nešto.

Najspremniji biciklisti voziće maratonsku trku u planinskom biciklizmu dugu 58 kilometara.

Srednja distanca iznosiće 38 kilometara, dok je za one nešto manje spremnije takmičare pripremljena staza malog maratona od 15 kilometara.

Novina na ovim prostorima je i trka na električnim biciklima duga 15 kilometara i ona će nositi naziv Velika nagrada Vrdnika.

Za ljubitelje trčanja spremna je staza duga 15 kilometara podržana od strane Inviktus trening centra, a za sve učesnike i pobednike takmičenja organizovani su prigodni pokloni i nagrade.

Za najmlađe takmičare organizovaće se Gas Gas trka sa guralicama i dečiji poligon.

U zabavnom programu posetioci će moći da uživaju u noćnom bazaru, na kojem će se predstaviti mnogobrojni izlagači sa autentičnim domaćim proizvodima iz ovog kraja Srbije, a pripremljen je i sjajan muzički program.

Pored Pokrajinske Vlade, organizaciju su podržali i Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport, grad Novi Sad, opština Irig i Nacionalni park Fruška gora.

Prijave za prvo izdanje manifestacije Tur de Fruška su i dalje u toku, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem linka: https://trka.rs/events/279/