in

Pred strelcima još puno velikih izazova

U Rio de Ženeiru se danas završava Svetski kup u streljaštvu gde je pre nekoliko dana Zorana Arunović osvojila zlato u vazdušnom pištolju, a Damir Mikec je izostao sa ovog nadmetanja.

“Ovo je bila taktička pauza. Imamo čak 12 velikih takmičenja među kojima je Svetsko prvenstvo, Dva Evropska prvenstva, Mediteranske igre, 4 Svetska kupa… Napravio sam taktičku pauzu da se malo konsolidujem, jer malo je naporan tempo a pik sezone je Svetsko prvenstvo u oktobru. Za mesec dana krećem na putešestvije preko Budimpešte, pa Granada u Španiji, pa Baku itd. Biće veoma naporno, a nadam se da će ova taktika dati dobre rezultate, jer od početka sezone sa svih takmičenja sam se vraćao sa nekom medaljom.”, rekao je Mikec.

Krajem marta, u Norveškoj, naša streljačka reprezentacija osvojila je 5 medalja i bila prva po bilansu odličja na Evropskom prvenstvu, pa je Damir govorio o tom i ostalim uspesima našeg tima.

Posebno je prokomentarisao primenu novih pravila u takmičenjima po kojima će se u skoro svakoj disciplini finale završavati direktnim duelom dvojice najboljih takmičara u meču za zlato, u kojima se osvajaju poeni. Izuzetak je gađanje MK sportskim pištoljem za žene. U ovoj disciplini će četiri takmičarke učestvovati u meču za medalje.

Istakao je da se prvobitno nova pravila nisu nikome dopala, pa je nađeno kompromisno rešenje na koje su se sada već svi navikli. Ispostavilo se da našem timu odgovaraju ta nova pravila, jer je Zorana Arunović već po njima osvojila zlatnu medalju na Svetskom kupu, a i ostali članovi našeg tima su se plasirali od 5 do sedmog mesta.

Damir Mikec je govorio i o predstojećim takmičenjima kao i o šansama za kvalifikacije na Olimpijske igre. Istakao je da će to svima biti veliki izazov a nada se da će i on uspeti da dođe do svojih petih Olimpijskih igara.