in

Ne staje se sa treninzima, napad na novu medalju

Aleksandar Kukolj, proslavljeni i trofejni džudista, početkom aprila osvojio je bronzanu medalju u kategoriji do 100kg na Gren slem turniru u Antaliji.

Ovaj izuzetan rezultat u poznatom turskom letovalištu srpski takmičar ostvario je nakon briljantne serije mečeva u kojima se borio sa izuzetno jakim rivalima i to mu je, možda čak i više od same medalje, značilo da vidi kakav je odnos snaga uoči Prvenstva Evrope, koje se dešava narednog vikenda.

Kukolj je svoja prva medijska gostovanja imao upravo na programu Radio Beograda 1 u emisiji Vreme sporta i razonode.

Narednog vikenda u Sofiji Kukolj će učestovati i na šampionatu Evrope. Trenutno su u toku i
završne pripreme naših džudista za to važno takmičenje.

“Sve je pod kontrolom. Medalju je uvek dobro osvojiti sve je stvar samopouzdanja, posle toliko godina i toliko iskustva znam da mogu biti u dobroj i lošijoj formi tako da je činjenica da je super rezltat. Trening je u svakom momentu bio tu, samo je pitanje u kojoj meri i na koji način pomoglo mi je i to što sam se već pripremao za takmičenje za Grend slem u Tel Avivu koji sam propustio zbog pozitivnog testa na koronu iako nisam imao jače simptome ostao sam kod kuće, tako da sam ovde prošao taj jedan ciklus priprema”, rekao je Kukolj.

“Mesec dana posle Tel Aviva došla je Antalija i ja sam bio potpuno spreman. Dobio sam četiri ozbiljna protivnika i bio sam na pristojnom nivou na tom takmičenju.”

“Trenutno sam u Radničkom sa trenerom Miroslavom Ilićem. Tu treniram. U vrhunskom sportu nema prestanka treninga. Trenirao sam sve vreme i rezultat je došao, kako sam i očekivao”, dodaje džudista.

“Bliže se i nove olimpijske igre u Parizu i biće to treće moje igre, a kao da je juče bio Tokio. Već za mesec dana kreće skupljanje bodova za novu normu za predstojeće igre. Imam dovoljno iskustva sada za dobar razultat, postoji vremenski prozor u kome vidite da možete i nadam se da ću Pariz iskoristiti na najbolji način.

Aleksadnar Kukolj dotakao se i teniskog turnira u Beogradu. 

“Kad već pratimo teniski turnir u Beogradu da istaknem da mi je u Tokiju cimer bio teniser
Miomir Kecmanović. Mlađi je od mene i sjajan je momak, družili smo se. Dobio sam drugačiju sliku o tenisu i ostali smo odlični prijatelji. A veoma je lepo što je naš grad organizator jednog tako divnog teniskog turnira i što ljubitelji tenisa mogu u Beogradu da pozdrave i navijaju za Novaka na Srbija openu.”

“Ja se radujem prazniku, ovaj Uskrs provodim sa porodicom, jer već su pripreme za šampionat
Evrope završene. Iskoristiću praznik za porodično druženje i uživanje.
Iz punog uživanja idem na veliko takmičenje – rekao je za Prvi program Radio Beograda i emisiju Vreme sporta i razonode džudista Aleksandar Kukolj.