in

Jelena Janićijević šampionka na svim poljima

Jelena Janićijević šampionka na svim poljima

Prošle godine Jelena Janićijević je osvojila evropsku bronzu na šampionatu u Budvi i postala prva Srpkinja sa medaljom na velikim takmičenjima, a pre 10 dana, na Zlatiboru, prvi put pred domaćom publikom, je pobedila Nemicu Saru Vejdman i postala šampionka Evrope. 

“Moj život je inače dinamičan i pun aktivnosti ali prošlu godinu nisam mogla ni da zamislim ni u najluđim snovima. Sve se odigralo tako munjevito i imala sam, da tako kažem, i malo sreće ali i to je rezultat mog dugogodišnjeg rada. I to je kruna tog rada.”, rekla je Janićijevićeva.

Meč sa Nemicom je trajao 10 rundi, sudijska odluka bila je jednoglasna, a meč je prokomentarisao Jelenin trener Stefan Huber.

“Mi smo se taktički baš dobro spremili za našu protivnicu. Mislim da smo odradili fenomenalan posao. Imali smo kontrolu u svakom trenutku borbe.” konstatovao je Stefan.

Šampionka je posebno prokomentarisala i specifičnu atmosferu u kojoj se našla na domaćem terenu na Zlatiboru.

“Došli su svi prijatelji iz mog kluba i svih drugih klubova, pa je to bio i svojevrsan pritisak… Ali tu tremu smo uspeli da razbijemočak plešući salsu u svlačionici na zagrevanju.” rekla je Jelena.

Govoreći o budućim planovima i rivalkama Janićijevićeva je istakla da je spremna za sve izazove, pa i za duel sa šampionkom sveta u profi boksu.

A trener Stefan Huber je konstatovao da u Srbiji imaju odlične uslove za pripreme što su potvrdili i dosadašnjim istorijskim uspesima za koje su se pripremali upravo u Beogradu.