in

Evo šta naše odbojkašice čeka u nastavku takmičenja!

Na taj način, one su grupnu fazu završile sa pet pobeda, bez poraza, uz set količnik od 15-2. Srpkinje su obezbedile i prvo mesto u grupi, a preneće dalje maksimalan učinak.

U daljem toku prvenstva, po četiri najbolje selekcije iz naše i grupe B formiraju novu – grupu F. Ona će brojati osam reprezentacija, a svaka će preneti skor koji ima protiv ekipa koje su takođe obezbedile plasman dalje. To znači da će Srbija novu grupu dočekati na čelu, pošto će preneti skor od 3 pobede, a bez poraza.

U novoj grupi, Srbiju čekaju nova četiri duela, protiv Tajlanda, Poljske, Turske i Dominikanske Republike. Nakon toga, formira se tabela, a prve četiri ekipe prolaze dalje u četvrtfinale.

Pošto je sistem takmičenja čudan, u četvrtfinalu i polufinalu Srbija će moći da igra samo protiv ekipa koje čine F grupu, a sa drugim delom može da se ukrsti tek u utakmicama za medalju.

Naše odbojkašice imaju povoljnu poziciju pred start takmičenja, a jedna ili eventualno dve pobede, protiv objektivno slabijih rivala, našoj selekciji će obezbediti plasman dalje.