in

DOMINACIJA: Srpkinja na krovu sveta

Foto: SSS

Imala je ukupno pet borbi i svih pet pobeda.

Nada Faure je do sada bila dva puta druga na svetu, tri puta druga u Evropi, a ova zlatna svetska medalja stigla je kao  rezultat 25 godina bavljenja savateom.

Pored Nade Faure, Srbija je osvojila još četiri bronzane medalje:

Kristina Džolić do 60kg član Savate kluba “Vojvodina” iz Novog Sada, Jovana Vukčević do 70kg član Savate kluba “Vojvodina” iz Novog Sada, Jelena Sedoglavić do 65kg član Kluba borilačkih sportova “Novi Sad” i Igor Šivoljicki do 80kg član Savate boks kluba “Spartak SM” iz Sremske Mitrovice.

Tako je Srbija sa jednim zlatom i tri bronze osvojila ekipno drugo mesto na svetu i time nastavila niz dobrih rezultata.

Svetska šampionka Nada Faure, njen otac i trener Milan Miladinov i predsednik Savate saveza Srbije Miodrag Rakić bili su gosti generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije Gorana Marinkovića. Na sastanku, kome je prisustvovao i profesor Nenad Đurđević, razmatrani su detalji o unapređivanju savatea u Srbiji.

– Čestitam Nadi svetsku titulu, ostalim reprezentativcima osvojene medalje, a čelnicima Savate saveza Srbije kontinuitet odličnih rezultata na svetskom nivou. Dobar rad rezultirao je uspehom u Milanu. Zato želim da nastave da vredno treniraju i predstavljaju našu zemlju u najboljem svetlu na međunarodnim takmičenjima. Nadam se da će sledeće godine na Svetskom prvenstvu u Austriji biti još bolji. Sportski savez Srbije će rado podržavati naše sportiste u skladu sa svojim mogućnostima – istakao je Goran Marinković.

Svi koji žele da upoznaju veštinu savatea i vide svetsku šampionku Nadu kako se takmiči sa predstavnicom Francuske, mogu doći 8.oktobra na otvorene terene u Iđošu na “Reviju borilačkih sportova”.