in

A, SAD’ ADIO… ALI STVARNO! Dejan Savić je digao sidro

Foto: Starsport

Dejan Savić i Vladimir Vujasinović

Kao grom iz vedra neba Srbiju je pogodila vest da Dejan Savić nije više selektor vaterpolo reprezentacije.

Brod kojim plovi srpski vaterpolo naglo je skrenuo sa kursa, te je posle smene generacija udario u santu leda i tone neverovatnom brzinom.

Evropsko prvenstvo u Splitu “Delfini” su završili na devetom mestu i to je nešto na šta javnost nije navikla. Takođe, tako nešto nije mogao da prihvati ni rođeni pobednik Dejan Savić:

– Ništa ne mora da se kaže, hvala Bogu ova agonija se završila i videćemo šta i kako u budućnosti – rekao je Savić posle pobede protiv Rumunije u meču za deveto mesto.

Foto: Starsport

Dejan Savić

 

Savić je tako, posle “šestorice veličanstvenih”, i sam rekao “a, sad’ adio”. Osvojio je i kao igrač i kao selektor sve što se moglo osvojiti, tako da je bilo logično da će “dići sidro” pošto više nije mogao da pomogne. Čak ni njegove čuvene reakcije kod tajm-auta nisu mogle da probude “Delfine”, pa je Savić odlučio da odlaskom probudi srpski vaterpolo.

Potencijalnih kandidata ima mnogo, a pitanje je ko će biti spreman da sedne u “vruću stolicu”.

Javnost bi na klupi želela neku od legendi, a znanje i iskustvo da vodi nacionalni tim i ispliva iz problema ima Vladimir Vujasinović. 

Foto: Starsport

Vladimir Vujasinović

Pored njega, još dve legende bi mogle da se nađu u najužem krugu kandidata. Igor Milanović promenio je nekoliko klubova tokom karijere, a trenutno se nalazi u Olimpijakosu, a zanimljiv izbor bio bi Aleksandar Šoštar koji je u 58. godini postao trener filijale Novog Beograda – Vukova. 

Još jedna od manje realnih opcija je i povratak Dejana Udovičića koji je u Americi i sa tom selekcijom pokušava da napravi neki veći rezultat.

Zanimljiva opcija mogao bi da bude i trener kragujevačkog Radničkog Uroš Stevanović.