in

Odbojkašice Srbije i dalje maksimalne, nadigrana i Poljska

Odbojkašice Srbije savladale su domaćina Poljsku sa 3:0 po setovima 26:24, 25:23, 25:18 u prom meču druge faze takmičenja u novoformiranoj grupi F. Naredni rival naše selekcije, u sredu od 19.00, je Dominikanska Republika.

Odbojkašice Srbije savladale su Poljakinje i nastavile sa pobedama na Svetskom prvenstvu. Domaćin je pružio snažan otpor, naročito u završnicama setova. Ipan, naše devojke su uspele da reše meč u svoju korist maksimalnim rezultatom.

Posle neizvesnog starta seta, naše su uspele da se odvoje i steknu solidnu razliku. U finišu seta došlo je do opuštanja što protivnice koriste i stižu do izjednačenja. Ipak aše devojke uspevaju da posle 23:23 vežu dva poena i dobiju prvi set.

Slična slika i u drugom setu. Naše su sredinom seta otišle na plus šest da bi potom imale i 19:12. usledila je serija protivnica od 4:0. Međutim, ovog puta Srbija nije dozvolila da Poljakinje ozbiljnije zaprete i mirno privodi set kraju.

Nakon neizvesnog starta tećeg seta, ponovo su naše sredinom perioda otišle na plus četiri. Sa ovom razlikom od pet poena ušle su u finiš seta – 20:15. Potom su naše devojke rutinski privele set i meč kraju.