in

Žestok odgovor Partizanu na pretnje istupanjem iz Košarkaške lige Srbije

Nova epizoda sukoba KLS i Partizana.

Nakon najave Ostoje Mijailovića da Partizan neće igrati Superligu ukoliko domaćinstvo bude određivano na osnovu plasmana u ABA ligi, uprava Košarkaške lige Srbije oglasila se saopštenjem.

Njega prenosimo u celosti:

“Košarkaška liga Srbije je prinuđena da na ovaj način, putem medija, odgovori na navode predsednika KK Partizan kako se košarkaška javnost ne bi dovela u zabludu.

Odredbe Statuta Udruženja klubova KLS se ne odnose na određivanje formata takmičenja, pa samim tim Statut UK KLS ne može ni biti prekršen. Skupština Košarkaške lige Srbije, u čijem radu učestvuje i KK Partizan, pre početka svake takmičarske sezone usvaja kalendar takmičenja i Propozicije takmičenja. Napominjemo da je kalendar KLS uslovljen kalendarima regionalnih i evropskih takmičenja kao i aktivnostima košarkaške reprezentacije Srbije.

Što se tiče navoda koji se odnose na odigravanje završnice takmičenja KLS, ističemo da su članovi Skupštine UK KLS doneli odluku o kalendaru a da se prvenstvo domađeg terena određuje na isti način kao i godinama unazad, u skladu sa Propozicijama takmičenja KLS (član 5 stav 6 „ Prednost domaćeg terena u plej ofu utvrđuje se na osnovu sledećih kriterijuma: plasman u grupi, plasman u Prvoj ABA ligi, pa plasman u KLS.“).

Na kalendar KLS je direktno uticala odluka ABA lige, da svoj plej of proširi, koju je KK Partizan podržao. Ističemo i to da predlog KK Partizan da se završnica KLS igra po sistemu fajnl fora nije naišao na podršku nijednog člana Predsedništva UK KLS.

Napominjemo da Košarkaška liga Srbije nije „privatizovana“ kako navodi gospodin Mijailović već da podjednako pripada svim klubovima članovima UK KLS. Sve odluke u okviru KLS se donose većinom glasova članova Skupštine UK KLS. Cilj KLS je da svim učesnicima takmičenja omogući isti tretman kao i to da se kvalitet košarke konstantno podiže. Žao nam je što KK Partizan to ne prepoznaje”, navedeno je u saopštenju KLS koje su potpisali predsednik Udruženja klubova KLS Darko Jovičić i direktor takmičenja Aleksandar Grujin.

 

Foto: Privatna arhiva

BONUS VIDEO Niko kao Nikola Jokić – Još jedna MVP sezona za pamćenje

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram