in

Vladimir Micov okončao igračku karijeru

Micov (37) je prošlu sezonu proveo u podgoričkoj Budućnosti, a pre toga je igrao za Olimpiju Milano, Galatasaraj, CSKA, Kantu, Kahu Laboral, Panionios, Partizan, Lavove i OKK Beograd, kao i za juniore Beopetrola i Crvene zvezde.

“Proteklu 21 godinu, imao sam privilegiju da moj posao bude igra, da pobeđujem, da gubim, da učim, da posle poraza pomeram limite i obaram sopstvene rekorde. Svaki put bilo je čast, privilegija i zadovoljstvo izaći na teren i samo igrati košarku. Imao sam sreću da radim rame uz rame sa nekim od najboljih trenera i igrača koje poznajem”, izjavio je Micov.

Micov je rekao da posle dve decenije ne žali ni za čim.

“Nakon dve decenije, 12 klubova, osam gradova i sedam država, iz igre izlazim ispunjen i zadovoljan. Ni za čim ne žalim. Ovom poslednjom sezonom, zatvorio sam krug. Hvala svima koji su na bilo koji način u bilo kom trenutku bili uz mene”, naveo je srpski košarkaš.

Micov je poslednji put igrao za Srbiju 2014. godine na prijateljskoj utakmici sa Novim Zelandom, ali je odstranjen iz tima zbog sukoba sa tadašnjim selektorom nacionalnog tima Aleksandrom Đorđevićem.