in

Stojićevići 2023. dočekali u toplom domu zahvaljujući jednoj utakmici

Stojićevići 2023. dočekali u toplom domu zahvaljujući jednoj utakmici

Foto: Koš za sreću/Ivica Veselinov

Koš za sreću

Upravo je to bio plod odigranog humanitarnog meča u junu 2022. kada je veliki broj javnih ličnosti igralo za sreću.

Humanitarna akcija Koš za sreću nastala je još 2014. i u skoro deceniji postojanja pomogla veliki broj socijalno ugroženih, višečlanih porodica, kao i Prvo srpsko društvo za disleksiju, učestvovala u kupovini respiratora tokom pandemije koronavirusa, a i u izgradnji fabrike za preradu voća i izradu sokova na Kosmetu, u Gračanici.

Utakmica prošlog jula bila je najuspešnija, prikupljeno je skoro 20.000 evra i sav novac utrošen je za novi dom višečlane i socijalno ugrožene porodice Stojićević iz Prhova, kraj Pećinaca. Četvorica dečaka su sa majkom i dedom 2023. dočekali u toplom i novom domu, prvom “Koš za sreću domu” koji su posetili i Petar i Nemanja Lazić, organizatori Koša za sreću.

Foto: Koš za sreću/Ivica Veselinov

 

Nakon tog događaja se Koš za sreću oglasio putem društvenih mreža:

Ovo što vidite je poenta svega što radimo, bili smo u domu Stojićevića kojima je Koš za sreću promenio život! Završenu 2022. ćemo pamtiti zbog podviga koji smo napravili – pamtićemo je zbog Koša za sreću 8 i prikupljenih 2.268.773 dinara 21. juna. Sav novac doniran od publike, sponzora ili učesnika bio je namenjen za novi dom socijalno ugrožene, višečlane porodice Stojićević koja je živela u izuzetno lošim uslovima. Živela, jer su Svetlana, Bojan, Milan, Marko, Kristijan i Radovan sada u novom domu i srećniji zahvaljujući svim dobrim ljudima koji su bili deo naše priče. Koš za sreću je nedavno “zatvorio krug” odlaskom u Prhovo i upoznavanjem Stojićevića. Dočekali su nas srdačno, nasmejani, ispričali kako se još uvek bore, ali da je lakše. Naš utisak je da je najteži period života iza njih. Majka Svetlana je nedavno dobila posao, najstariji sin Kristijan na leto završava kuvarsku školu i takođe ga čeka zaposlenje te će i on moći značajnije da doprinese, a ostali dečaci će nastaviti da pomažu dedi kojem je to neophodno. Daleko od toga da je Stojićevićima život sjajan i da im više nije potrebna nikakva pomoć, ali je zasigurno lakši u kući koja ima sve ono što većina ljudi smatra normalnim, a bilo je sasvim drugačije. Zbog toga smo ponosni, jer je Koš za sreću kao potpuno neprofitna akcija izdržao put od 2014. do danas i došao do toga da nekome promeni život. Bilo je utakmica završenih sa jedva trocifrenim brojem sume što se donacije tiče, a na poslednjem meču je bilo skoro 20.000. U sve ovo smo ušli sa 17, odnosno 19 godina i rasli iz leta u leto, uz iskustvo i ljude kojih i nije, ali i jeste bilo puno – piše u delu saopštenja.