in

Split je moj grad, ali uspomene i emocije idu na stranu

Split je moj grad, ali uspomene i emocije idu na stranu

Crveno-beli su prvi dan u 2023. godini proveli na treningu, a nakon toga uputili su se u Split gde ih očekuje utakmica protiv istoimene ekipe. 

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović neće moći da računa na Luku Vildozu, Hasana Martina i  Nikolu Ivanovića, a na put nije krenuo ni Miroslav Raduljica.

Ivanović je u izjavi za klupski sajt izjvio da se rado seća igračkih godina u Splitu iz vremena kada je igrao za nekadašnju Jugoplastiku sa kojom je stigao do krova Evrope.

“Veoma mi je drago što mogu da se vratim u Split, moj grad, gde sam proveo tri veličanstvene godine, upoznao divne ljude… Pun sam divnih uspomena i emocija, ali sutra sve to ide u stranu, jer nas čeka teška utakmica. Split igra odličnu tranziciju, vrlo su agresivni i teški su za braniti”, istakao je Ivanović.

Kapiten Crvena zvezde Branko Lazić je rekao da ih očekuje zahtevna utakmica.

“Nismo imali puno vremena za oporavak od teške utakmice sa Barselonom, imamo i određenih kadrovskih problema, ali i bez toga ovu utakmicu dočekujemo i pripremamo vrlo ozbiljno”, rekao je kapiten crveno-belih.

Trener Splita Srđan Subotić rekao je da od igrača očekuje da odigraju utakmicu na najbolji način, a uz to pozvao je navijače da bodre domaću ekipu.

“Na nama je da damo sve od sebe, odigramo što bolju utakmicu i na najbolji mogući način uđemo u 2023. godinu. Pozivam sve navijače da nas dođu podržati, siguran sam da će viđeti dobru košarku. Utakmica protiv Crvene zvezde spada u one u kojima ne ovisi sve o nama, ali znamo što nam je činiti na parketu”, ističe Subotić.

Utakmica je na programu u ponedeljak od 16.30 časova u Maloj dvorani u Splitu.