in

Španci i Turci protiv Bodiroge u Evroligi

Neće sve ići tako glatko

Dejan Bodiroga, legenda srpske košarke, mogao bi uskoro da postane predsednik Evrolige, međutim, neće sve ići kao po planu.

Prema pisanju španskog „Mundo Deportivo“, tri španska i dva turska kluba su protiv postavljanja Bodiroge na mesto šefa Evrolige i oni će u petak glasati protiv predloženih izmena.

Pet klubova koji su osnivači Evrolige (Barselona, Real, Baskonija, Efes i Fenerbahče) će biti protiv odluke većine klubova da Dejan Bodiroga bude naslednik Đordija Bertomeua.

Razlog tome je taj što su zabrinuti za svoje interese, a “Mundo Deportivo” navodi da se pomenutih pet klubova ne slažu sa promenama koje, kako kažu, nisu u skladu sa komercijalnim principima Evrolige kao i sa pravnim principima koje su ustanovili klubovi.

Vlasnici Barselone, Baskonije, Reala, Efesa i Fenera su nezadovoljni i što Asvel i Bajern još uvek nemaju prava kao i svi ostali klubovi vlasnici Evrolige i što većina klubova konstantno odlaže promenu njihovog statusa.

Ovih pet klubova smatra da će promene koje će se desiti u petak biti nelegalne, neodgovorne i stoga su najavili da će zaštititi svoje interese i to pravnim putem.

BONUS VIDEO Neverovatna trojka Gudurića protiv Zvezde

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi