in

Partizan zaslužuje mesto u eliti!

Košarkaši Partizana vraćaju se u Evroligu.

Dugo su navijači čekali ovaj trenutak, još od sezone 2013/14. kada su u ovom takmičenju stigli do top 16 faze. U međuvremenu puno toga se promenilo, igrači su dolazili i odlazili, čak je i format samog takmičenja drugačiji, ali jedno je ostalo isto – „Grobari“ sa nestrpljenjem čekaju prvi meč, kako u gostima protiv Albe (petak, 20.00), tako i onaj u Areni (protiv Milana, 18. oktobra).

Jedan od igrača koji je bio akter poslednje evroligaške sezone crno-belih jeste Milenko Tepić. U razgovoru za portal Republika.rs Tepić je izneo očekivanja pred novu sezonu Evrolige:

– Evroliga će biti jako zanimljiva, prvi put ćemo gledati dva naša predstavnika u najjačem evropskom takmičenju. Možemo očekivati dobru košarku, što je najvažnije. Gledajući Partizan, uspeli su da naprave ekipu, imaju budžet dostojan nivoa takmičenja i imaju igrače koji mogu da budu konkurentni sa ostalim timovima – počeo je Tepić, pa nastavio:

– Povratak među najbolje je velika stvar za klub jer svi koji pratimo znamo da je to bio cilj Partizana posebno od kad je na mesto predsednika došao Ostoja Mijailović. Prošle sezone stigao je i Željko Obradović i taj cilj je bio jasan. Malo srećno, kroz specijalnu pozivnicu dobio je Partizan mesto u Evroligi, ali ja zaista verujem, zbog tradicije, broja navijača i svega što je dao evropskoj košarci nekada i što kao klub predstavlja trenutno, to mesto i zaslužuje.