in

Partizan “namirisao krv” kod oslabljene Baskonije

Partizan “namirisao krv” kod oslabljene Baskonije

Let iz Tel Aviva sigurno je bio kod mnogih igrača bio subjektivno duži nego inače, posle ubedljivog poraza od Makabija.

Ispustili su priliku da se poravnaju po broju pobeda i poraza, tako da opet moraju da se “vade” na domaćem terenu.

Dolazi Baskonija, ekipa koja je u jednom trenutku bila prvoplasirana na tabeli posle niza od šest trijumfa. Sada je u periodu slabijih igara posle poraza od Albe i Bajerna u prethodna dva kola.

Na sve to, povredio se prvi strelac Markus Hauard, Amerikanac koji igra fenomenalno u debitantskoj sezoni sa druge strane Atlantika. Klub iz Vitorije moraće da nađe način da nadoknadi njegovih 16 poena po meču u “paklu” koji prave “grobari”.

Ne treba da se zaboravi ni da je član Baskonije reprezentativac Srbije i biši kapiten Partizana Vanja Marinković. 

Glavna karakteristika Baskonije ove sezone je vrhunski timski šut za tri poena. 

“Njihov način igre je različit u odnosu na ono što smo imali sinoć. Imaju dosta toga postavljenog za šutere, dosta kretnji bez lopte i izlaska iz blokada i nakon toga skok šuta. Dosta šuteva za tri poena i nakon toga skok u napadu. To su najbitnije stvari o kojima moramo da vodimo računa i koje moramo kroz ovaj trening i sutra ujutru da pripremimo ukoliko želimo da odigramo dobru utakmicu”, istakao je trener Partizana Željko Obradović.

S obzirom na stanje u ekipi Baskonije, Partizan ima veliku šansu da se revanšira. Crno-beli imaju priliku za revanš posle bolnog poraza u drugom kolu 103:96 u Vitoriji, posle produžetka.

Tok meča možete pratiti na našem portalu.