in

Oglasio se direktor Evrolige i razrešio sve dileme oko Argentinca!

Oglasio se direktor Evrolige i razrešio sve dileme oko Argentinca!

Pravi šok je danas doživela ekipa sa Malog Kalemegdana, nakon što je Evroliga zabranila Crvenoj zvezdi registraciju igrača i trenera do 28. februara, zbog čega neće moći da računa na Fakunda Kampaca u evropskim mečevima.

Iako je Kampaco stigao u Zvezdu pre nekoliko nedelja, propustio je mečeva sa Olimpijakosom i Barselonom, a po svemu sudeći, nećemo ga gledati ni u naredna dva meseca. Povodom ove situacije se oglasio Maršal Glikman, direktor Evrolige.

Ovo je razočaranje za nas, jer uvek želimo najbolje igrače na terenu. Frustrirajuće je što klubovi ozbiljnim kršenjem Pravila o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju sprečavaju velike igrače da budu registrovani do kraja februara. Moramo da obezbedimo da se svi timovi pridržavaju istih pravila. To je razlog zašto su nezavisna regulatorna tela izreklo takvu kaznu – rekao je Glikman.

On je istakao da je Crvena zvezda izmirila dugovanja.

Drago nam je da su dugovi izmireni, ali je važno da Crvena zvezda pokaže istinsku posvećenost ka poštovanju svih pravila u budućnosti. Verujem da će tako biti, sudeći po razgovorima koje smo obavili sa klubom – zaključio je Glikman.