in

Nikola Jokić obavio preglede u Zavodu za sport

Jokić nije mogao da pomogne reprezentaciji Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo zbog pravila o osiguranju NBA igrača, prema kojima sa ekipom može da provede samo 28 dana.

“Jokić je u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije obavio kontrolu sportske forme. Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije proverava zdravstvene sposobnosti, obavlja kontrole utreniranosti i utvrđuje nivo sportske forme sportista radi obavljanja sportskih aktivnosti i učestvovanja na sportskim takmičenjima na kojim se postižu najbolji rezultati”, naveli su iz Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

“Pored provere i praćenja kondicije i zdravstvenog stanja, stručnjaci Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije sugerišu kako i na koji način se može pospešiti sposobnost tela da izvršava zadate zadatke. Budući da je kondicija stanje fizičke sposobnosti, ona pozitivno utiče na mentalno i emocionalno zdravlje, kao i na kvalitet života”, navodi se u saopštenju Zavoda.

Jokić je nedavno sa Denverom potpisao najveći ugovor u istoriji NBA košarke, vredan 264 miliona dolara.

Dvostruki uzastopni MVP NBA lige trebalo bi da se stavi na raspolaganje selektoru Pešiću u avgustovskom prozoru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali i za predstojeće Evropeko prvenstvo, koje je na programu od 1. do 18. septembra.