in

Ne zanima ih teren! Ni ne gledaju utakmicu, baš ih briga kad neko postigne koš

Ne zanima ih teren! Ni ne gledaju utakmicu, baš ih briga kad neko postigne koš

Košarkaš Partizana, Australijanac Dante Egzum, pričao je o navijačima crno-belih koji prave fenomenalnu atmosferu u Štark areni, bez obzira na to kakav je rezultat na semaforu.

– Kao da je film. Ne možete to da objasnite kao ‘Okej, ja ću sada igrati pred navijačima koji samo žele da mi pobedimo’. Volim da se zagledam u publiku i da samo gledam, uvek postoji troje, četvoro njih koji bukvalno i ne gledaju utakmicu, oni samo stoje i pevaju sve vreme. Posmatram ih minut. Trebalo bi da pratim utakmicu, ali ja gledam u njih. Oni ne gledaju utakmicu. Neko da koš, nije ih briga. Oni su samo spremni da pevaju i da se uvere da svi pevaju. To je neverovatno, neobjašnjivo – rekao je Australijanac u Evroliginom podkastu “Krosover”.

Posle sedam godina u NBA ligi, Egzum je prošle sezone stigao u Evropu, gde je obukao dres Barselone. Mada, priznaje da mu uopšte nije bilo lako.

– Bilo je veoma teško. Svi misle da ćeš da dominiraš, ali ti dolaziš u situiranu ekipu koja je prva u domaćem šampionatu i Evroligi, tako da očigledno rade kako treba. Ja sam pokušao da dođem i budem deo tima bez namere da narušim njihov način igre kojim su pobeđivali.

Na kraju je izneo i prve utiske saradnje sa najtrofejnijim evropskim trenerom, Željkom Obradovićem.