in

Najznačajnije zlato do sad, porodica i navijači ogromna podrška

“Utisci su se malo slegli. Meni je šesti put da igram na SP za Srbiju i imam mnogo više iskustva od saigrača. Utisci su fenomenalni, na superioran način smo došli do zlata, bili smo pravi tim, ulazili smo u mečeve motivisano”, rekao je Dejan Majstorović.

“Utisci su sjajni, debitantski nastup za Srbiju, jedna od najvećih stvari u karijeri i drago mi je što smo osvojili veliko takmičenje i vratili pehar u Srbiju”, rekao je Branković.

“Ambicije su bile od samog starta velike. Srbija je svaki put favorit i dominantna, tako je bilo i ovaj put. Išli smo meč po meč i na kraju zasluženo osvojili”, dodaje Branković.

“Najteži put smo imali do zlata, četvrtfinale je bilo sa Letonijom, ali smo se dobro spremili, pokazali karakter i na kraju zasluženo uzeli zlato”, rekao je Majstorović.

Srbija je došla do četvrte titula svetskog prvaka, a Majstorović je drugi put u karijeri bio MVP turnira.

“Bilo mi je mnogo draže kad sam prvi put bio MVP, ali sva individualna priznanja menjao bih za timska. Da sam hteo individualne nagrade, bavio bi se tenisom. Lep je osećaj, ali svaki moj saigrač je zaslužio tu nagradu za najkorisnijeg igrača”, dodaje Majstorović.  

“Gorak ukus u ustima ostao je zbog olimpijskog zlata i nadam se da ćemo popraviti rezultat 2024. godine.  Idemo turnir po turnir, imamo EP krajem septembra, a dugoročniji cilj je taj Pariz”, zaključili su basketaši Srbije.