in

Mislim da me je zabavno gledati

Košarkaški klub FMP iz Železnika doveo je za sledeću sezonu novog plejmejkera. Trent Frejzer će u Železnku prvi put igrati na profesionalnom nivou pošto dolazi direktno sa koledža.

On je igrao na koledžu Ilinois gde je proveo pet godina (program traje četiri, ali usled globalne pandemije je jedna sezona otkazana).

On je otkrio i neke detalje o sebi.

’’Mislim da me je zabavno gledati. Pokušavam da uvek budem na visokom energetskom nivou što je značajno za tim, a to i publika voli da vidi. Brzo se krećem sa loptom i volim da igram na ’’otvorenom terenu’’. U pozicionoj igri se trudim da pronalazim rupe u odbrani i da što više držim svoje saigrače uključene. Kao što sam rekao trudim se da igram sa mnogo energije i mnogo volim da pobeđujem pa sam spreman da uradim sve što se od mene traži da bi ekipa došla do pobede’’, rekao je Trent Frejzer.

On se osvrnuo i na činjenicu da će mu ovo biti prva profesionalna sezona i to na drugom kraju sveta.

’’Moj san je bio da postanem profesionalni košarkaš i radio sam na tome. Svestan sam da ću sada biti daleko od kuće, ali od kada igram košarku uvek sam daleko od kuće. Pohađao sam koledž koji nije iz mog rodnog mesta, puno smo putovali širom SAD i sa tog aspekta nije ovo novost za mene. Mislim da sam prilično prilagodljive prirode i nemam problem da se uklopim u novu sredinu, na nove ljude. Mislim da će dolazak u Evropu zahtevati velika prilagođavanja, ali svako jutro kada se probudim srećan sam jer radim ono što volim, pogotovo što je to na visokom nivou, pa me ne čini nervoznim što ću biti daleko od kuće’’, istakao je novi plejmejker FMP.

Frejzer je govorio i o ciljevima za narednu sezonu.

’’Moj lični cilj je da budem jedan od lidera. Želim da moj tim veruje u mene i da budem dobar saigrač. Želim da napredujem i budem jedan od vodećih igrača u ligi. Ipak, najveći cilj za mene jeste da pobeđujemo kao tim. To je za mene jednostavno – pokušaćemo da se zabavljamo kada god izađemo na teren i ići ćemo na pobedu u svakoj utakmici’’, rekao je Frejzer.

Sa trenerom Nenadom Stefanovićem je već prema sopstvenom priznanju napravio dobar odnos.

’’Razgovarao sam sa trenerom Stefanovićem u više navrata. Biću njegov plejmejker na terenu i spreman sam da ga slušam šta god da kaže i ispunjavam zadatke koje mi da. Već sada imamo veoma dobru saradnju i veoma mi se sviđaju njegove ambicije za predstojeću sezonu. Mogu da kažem da je on neverovatan trener, osoba koja voli da se takmiči i tu mogu da kažem da smo veoma slični. Jedva čekam da krenemo da sarađujemo na terenu i da zajedno ostvarujemo pobede’’, poentirao je Trent Frejzer.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram