in

Mijailović zapretio povlačenjem Partizana iz domaće lige

Partizan najavio radikalne mere.

Borba za titulu prvaka Srbije u košarci nije ni u naznakama, niti je poznato po kom sistemu i kada će se igrati, ali je već krenulo sa tenzijama.

Prv čovek Partizana Ostoja Mijailović oglasio se povodom najava da bi rezultati iz ABA lige mogli da imaju uticaj i na sistem takmičenja u KLS-u koj aće biti održana u skraćenom izdanju.

Prema jednoj od ideja, prednost domaćeg terena u plej-ofu imala bi ekipa koja je imala bolji plasman u ABA ligi.

Ostoja Mijailović poručuje da Partizan neće ni igrati KLS ukoliko takva odluka bude na snazi.

„Prva i osnovna stvar, u domaćoj ligi se ne poštuju Statut i zakonska akta koja su doneta. Protiv Statuta KLS je da se igraju samo polufinale i finale. Imamo situaciju gde FMP i Crvena zvezda zahtevaju da se promeni format takmičenja. Sa druge strane je i ta odluka da boljeplasirani u regularnom delu ABA lige ima prednost domaćeg terena u tom formatu takmičenja“, rekao je Mijailović za “Sportski žurnal”.

Mijailović je potvrdio da je stav Partizana po tom pitanju jasan.

„U ovom trenutku mogu da kažem da mi definitivno nećemo igrati KLS ukoliko budemo došli u situaciju da nas neko primorava da igramo finale gde će prednost domaćeg terena imati neko ko je jedan deo takmičenja ABA lige završio kao bolje plasirani. Možemo da igramo šta god: fajnal for, da imamo žreb… Sve što je fer-plej, možemo da prihvatimo. Ali da neko sebi pravi prednost tako što je privatizovao ligu, Partizan u tome neće učestvovati“.

Jedno od pitanja za Mijailovića bilo je i učešće u Evroligi sledeće sezone, s obzirom na to da su crno-beli propustili priliku kroz Evrokup.

„Partizan svakako neće odlučivati o tome. Ako nas budu pozvali, mi taj poziv nećemo odbiti. Ali, kao Partizan ništa nećemo tražiti. Već sam nekoliko puta rekao da mi je jako žao zbog svega što se dešava između Rusije i Ukrajine. Imamo jako dobre odnose sa CSKA, sa njihovim menadžmentom, imamo i kontakte sa drugim klubovima koji su isključeni. Mislim da je dosta nepravedno prema klubovima koji su bili okosnica evropske košarke decenijama unazad. To je loše, ali mi nismo toliko moćni da možemo nešto da uradimo. Od te njihove štete mi ne očekujemo ništa“.

BONUS VIDEO Izjednačenje Burse za prodžetke u grotlu Arene protiv Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram