in

Mičel postigao 71 poen i ušao u najmanje i istorijsko NBA društvo: Imao akrobatske poteze VIDEO

Mičel postigao 71 poen i ušao u najmanje i istorijsko NBA društvo: Imao akrobatske poteze VIDEO

Donovan Mičel je postigao 71 poen. Samo da budemo sigurni – 71 poen.

Čovek koji je već Ol-star igrač sada je ispisao svoje ime na jednu od najvažnijih lista u istoriji NBA lige.

Mičel je postavio rekord Klivlenda sa postignutim 71 poenom, najviše u poslednjih 17 godina, a Kavalirsi su se vratili sa minusa od 21 poena i slavili protiv Čikaga sa 145:134 u produžetku.

Od kada je Kobi Brajant postigao 81 poen (druga najbolja šuterska partija u istoriji NBA) viđene su samo dve ovakve šuterske partije. Mičel je postigao 71, dok je Devin Buker 2017. godine brojao do 70.

Na večnoj listi je i dalje prvi Vilt Čemberlejn sa 100 poena (istovremeno je i treći, četvrti i peti sa 78 i 73 poena, sedmi sa 72), a onda osmo mesto dele Dejvid Robinson, Dejvid Tompson i Mičel.

„Biti u istorijskim knjigama sa Viltom je zaista neverovatno. Uvek sam verovao da bih mogao da budem jedan od najboljih igrača u ligi, ostao sam bez teksta i blagosloven sam što sam u društvu velikana“, poručio je Mičel.

Pogodio je 22 od 34 šuta iz igre, pogodio je sedam od 7 od 15 trojki i 20 od 25 slobodnih bacanja. Upisao je i osam skokova, 11 asistencija i jednu blokadu učestvovao je u čak 98 timskih poena.

Publika ga je ispratila aplauzom i neverovatnom bukom koja pokazuje da su ga brzo prihvatili u novoj sezoni, a onda se Čedi Osman dokopao mikrofona i počeo da skanira „MVP, MVP“.

Mičel je samo u produžetku postigao 13 poena, a prethodno je srušio rekord Klivelnda već u uobičajenih 48 minuta utakmice. Promašio je drugo slobodno bacanje, uhvatio loptu i postigao pogodak na tri sekunde pre kraja susreta i tako srušio rekord.

Samo sedam igrača u istoriji lige je stiglo u klub od 70+ poena.

BONUS VIDEO Najbolji potezi Nikole Jokića protiv Šarlota