in

Lebron ga obožavao, pobeđivao Jokića, sad dolazi u Zvezdu

Crveno-beli našli pleja.

Šabaz Nejpir, nekadašnji NBA as i nesuđeni saigrač Lebrona Džejmsa, trebalo bi da pojača Crvenu zvezdu za sezonu 2022/2023.

Kako prenose brojni mediji, među kojima je i specijalizovani košarkaški portal Eurohups, crveno-beli su dogovorili saradnju sa bivšim igračem Zenita iz Sankt Peterburga.

Nejpir je profesionalnu karijeru započeo u dresu Majami Hita, koji ga je 2014. godine, preko Šarlot Hornetsa, izabrao na draftu kao 24. igrača. Interesantno je da je u Majami stigao dobrim delom zahvaljujući tome što je Lebron Džejms o njemu izneo niz pohvala, ali nije bilo suđeno da igraju zajedno, pošto je Džejms nedugo potom otišao u Klivlend Kavalirse.

Nejpir je u narednim sezonama igrao za Orlando Medžik, Portland Trejlblejzerse, Bruklin Netse, Minesota Timbervulvse i Vašington Vizardse, da bi 2021. godine stigao u Zenit.

Ipak, uprkos dobim partijama, njegova sezona je prvo skraćena zbog povrede, a potom je ugovor raskinut usled suspenzije ruskih timova zbog agresije ove zemlje nad Ukrajinom.

Pre Nejpira, Zvezda je dovela Nemanju Nedovića, Hasana Martina i Džona Holanda, inače Nejpirovog sunarodnika iz Portoroika.

BONUS VIDEO Micić o odlasku u NBA i želji da zaigra u Americi

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi